Monday, October 26, 2009

Puding Cocktail

Pic sources: googles

Bahan-Bahan:

part A (for puding)
1. Tepung Castard
2. Gula
3.Air
4.Susu pekat


Part B
1. Buah2an Cocktail
2. Susu cair
3. nata de coco


Cara- Cara:

Part A
  • Masukkan tepung castard+ air+susu pekat sikit+gula ke dalam periuk
  • Api yg perlahan (supaya tidak hangus
  • Kaco sehingga likat dan bewarna keemasan..
  • Boleh juga di tambah jagung dalam tin kalo mahu
  • Setelah masak..letakkan dlm acuan dan biarkan sejuk

Part B

  • Masukkan susu cair ke dlm periuk
  • panaskan tapi jgn sampai menggelegak
  • Masukkan susu cair yg dah dipanaskan ke dalam mangkuk
  • tuang buah2an cocktail
  • masukkan nata de coco (air die jgn masukkan)
  • potong puding (Part A) dan masukkan skali

Sgt sedap dihidangkan sejuk2..so lpstu masukkan air batu..atau masuk dlm fridge.. :)

No comments: