Resepi (aku belasah jek ni..tapi mnjadi jek..cewah)
5bj bwg bsr
5bj bwg putih
1inci kunyit
10 biji cili padi (sbb aku x kuat pds)
bahan2 ni di kisar halus
lps tu ketuk serai sbtg
1 mangkuk santan (aku suke yg parut punye)
asam keping
ketam..dlm 4-5 ekor jek sbb 2 org makan
bahan2 yg blender tu masuk periuk lps tu tuang santan..
bukak api tapi jgn besar2..bukak api slow jek..lps tu kacau jek jgn sampai santan pecah lemak..
aku x mskkan air ok..mmg santan semata2..hahahha..gile kolestrol tggi..lps tu msukkan serai yg dititik@diketuk, asam keping 2 keping n ketam..kacau2 n masukkan garam n ajinamoto..
lps tu ejas2 laa rase tu kalo dh tergrm lebih..ltk jeklaa air..lps tu kacau laa smpi ketam masak..nk ltk extra kentang pon boleh..
tu jeklaa..hahahha..sempoi...
So, kwn2..ape lagi jom makan ketam..
Wednesday, October 21, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment