Saturday, May 15, 2010

..::Aiskrim Goreng::..

Smalam aku dpt satu email cara2 nk wat aiskrim goreng..mcm menarik jek..dan sebenarnya senang je nak wat..hehe..meh aku kongsi resepi tu kt sini..aku ada gak teringin nk buat..tp bukan sekarang..one sweet day..bila keadaan mengizinkan..:) 

scoop aiskerim letak atas sekeping roti yang lembap..basahkan roti tu skit dulu

ambil lagi satu roti kosong tangkup atas aiskerim tadi 

pastu tekankan acuan telur atas kedua2 roti tadi - kuat2 sampai roti putus jadi bulat 


masukkan dlm plastik dan simpan dlm petiais bahagian atas semalaman or 3 jam 


panaskan kuali letak minyak mcm nak goreng pisang tu...minyak kena betol2 panas - baru gorengkan roti tadi dan balik2kan supaya kuning kedua2 belah  

dh siap goreng letak dlm pinggan

hidangkan bersama2 dengan susu cair kalau suka 


belah tgh2 dia..tgok aiskrim x cair kan..tp dgn syarat kena goreng cepat2 dlm minyak yg panas..


ini la rupanya aiskrim goreng yg dh siap digoreng :)


Daria : sapa2 yg berjaya buat aiskrim ni..pos kat aku dua ketul eh.mekasih. ^_^

3 comments:

ciPuding_7 said...

camni rupanya askrem goreng. slalu dgr je.. bleh la test nanti. tp aku takot time aku freeze kan dia dlm petiais sblm digoreng tu, dah ada org ngap plak. hahahaha..

..::daria::.. said...

hahaha..kalo camtu..ko kena tulis siap2 warning kt luar plastik bungkus roti yg dh siap tu.."Awas..bukan untuk dimakan"..hehehe

aku pun nk test gak nanti..tunggu masuk umh baru dulu..hehe

cerita dewasa said...

Keep up the good work!
Thanks for sharing.
cerita dewasa / cerita 17 tahun / cerita panas
cerita sex / cerita abg / cerita bokep
abg hot / gambar hot / cerita horny